29.7.07

Hengellistä piratismia

Terveisiä jumalanpalveluksesta. Aiheena oli totuus ja harha; oikeastaan henkien erottaminen. Niin mitä ihmeen hengellistä piratistmia? Muun muassa se selviää saarnatuoliblogissani.

Blogiin "Sormus annettu merkiksi" olen lisännyt pari vihkipuheen ideaa. Toisesta niistä on kiittäminen Jaana Pajua Savonlinna-Säämingin seurakunnasta. Iso kiitos! Nuoli lävistää sydämet ja Pikaruokaa ja pikarakkautta?

2 kommenttia:

HeidiR kirjoitti...

Olipa hyvä saarna!

Tuli heti mieleeni uushengellisyys, jota tarjotaan ihmisille tänä aikana.

New Age -tyyppiset jutut ikävä kyllä usein ovat tällaisia susia lampaiden vaatteissa. Ihanan pehmeää, energistä, parantavaa, maadoittavaa ja aurat loistaa päämme päällä, mutta kaikki maksaa... Hoitavat kivet, meditointi cd:t, kristallit yms, kirjat ja oppaat, enkelikurssit ja parantavat hoidot.

Kuulostaa ihanalta, mutta oikotietä onneen ei ole. Elämään kuuluu kärsimys ja synti. Niin se vain on.

Kristinuskonto ja muut oikeat valtauskonnot (buddhalaisuus jne) eivät tätä ole unohtaneet. Toivottavasti eivät ole?

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Kiitos palautteesta.

Uushengellisyydessä on jotakin, joka vastaa ihmisen kaipuuseen kokea arkista suurempaa. Olet huomannut siinä lieveilmiöitä, jotka syövät uskottavuutta asialta. Olen samaa mieletä kanssasi.

Vanhat kirjauskonnot ovat säilyttäneet syvän hengellisyyden unohtamatta sitä, että tässäkin maailmassa pitää elää.

Vaikka ihminen saattaa kokea jonkunlaisen valaistumiseen, uskonnollisen kokemuksen, hengellisen murroksen, emme muutu niin täydelliseksi, että olisimme aina puhtain motiivein liikkeellä tai ettemmekö ajaisi yhtään omaa etuamme.

Surullista on, että ihmiset huomaavat näitä asioita monesti liian myöhään.