8.4.07

Kristus nousi kuolleista

Kristus nousi kuolleista! Tänään oli pääsiäisen messu kirkossa. Minä sain saarnata. Saarnassa minulla oli kaksikin teemaa (= liian paljon asiaa). Ensin puhuin tyhjästä haudasta ja Jeesuksen poissaolosta. Poissaoloon voi liittyä vahvempi viesti kuin läsnäoloon. Ainakin vankilan nimenhuudossa. Lisäksi kerroin löydöstäni pääsiäisevankeliumin kreikankielisen tekstin äärellä. Nyt olen väsynyt ja menen lepäämään.

Saarna löytyy saarnatuoliblogista

9 kommenttia:

HeidiR kirjoitti...

"Minä SAIN saarnata"

Huomasin tuon ja oikean asenteen. :)

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Saarnan valmistelu ja sen pitäminen ovat tämän työn yksi hienoimpia asioita. Varsinkin silloin, kun teksti avautuu ja sanottavaa löytyy. Tilanne muuttuu silloin hieman toiseksi, kun jäät sisäisesti tyhjäksi ja kuitenkin olisi noustava ihmisten eteen. Tyhjästä repusta on vaikea antaa muille syötävää - ja juuri sitä seurakunnan ruokkimista saarnaajan tehtävä on.

Rita A kirjoitti...

Kiitos siitä ekumenia-näkökulmasta kommenteissani. Mitä mieltä olet bahaiuskonnosta? Eikös siinä ole pyrkimys kaikkien uskontojen yhdistymiseen?

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Bahai-uskonto on minulle vieras uskonto. Harri Heinon kirjasta Mihin Suomi uskoo tarkistin minkälaisesta liikkeestä on kysymys. Sen juuret ovat islamin shiialaisuudessa, josta se on kehittynyt omaksi uskonnokseen.

Jos on kiinnostunut monikulttuurisuudesta niin mikään uskontojen yhdistyminen ei luonnollisestikaan tue sellaista. Bahai-uskonnon päämäärä on yksi maailmanlaaja kulttuuri. Se on siis monikulttuurisuuden vastakohta. - laitoin saman kommentin sinun blogiisi, missä tämä keskustelu varsinaisesti käydään.

Rita A kirjoitti...

Monet kiitokset! Olen päässyt kaksi kertaa iranilaisten ystävien mukana bahaiuskovaisten ja heidän tuttaviensa uudenvuodenjuhlaan (Maaliskuun 21.päivä tänä vuonna) Juhlassa oli enimmäkseen suomalaisia, toiseksi eniten iranilaisia.

Sain pari linkkiä kun kysyin mistä voisin lukea. Tässä sinullekin jos tykkäät tutkia.

www.bahai.org
www.bahai.fi

HeidiR kirjoitti...

Olisi mukava jos kävisit lukemassa kirjoitukseni myötätunnosta ja kommentoisit sitä. Minua kiinnostaa mitä sinä asiasta ajattelet.

HeidiR kirjoitti...

Siis tarkoitin Tuomoa, mutta tottakai myös Ritan mietteet ovat POP. ;)

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Hei! Mulla on alkava viikko yhtä hulinaa, kun olen ainoana pappina töissä, joten en ihan tähän hätään ehdi antamaan palautetta, mutta palaan asiaan.

HeidiR kirjoitti...

No, hyvää hulinaviikkoa töihin! :)