17.8.06

Liitutaulu

Kävin koulun ala-asteella pitämässä päivänavauksen. Auditorio oli täynnä koulunsa aloittaneita ihmisenalkuja.

Eilen illalla pääni oli aika jumissa enkä tiennyt, mitä heille kertoisin. Lopulta mieleeni palautui eräs tarina, jonka olen kuullut kauan sitten erään papin saarnan yhteydessä. Tarinassa esiintyy koululaisillekin tuttu asia: liitu, liitutaulu ja pesusieni.

Erityisen iloinen olen siitä, että koulusta löytyi omasta takaa pieni rihvelitaulu, jota sai käyttää havaintomateriaalina. Päivänavaus sai hyvää palautetta, joten suosittelen käyttöä muillekin.

päivänavaus löytyy blogista pieniä puheita

Sen edellä on eilen illalla pitämä kesäillan hartaus, jossa käsittelin blogissakin esiintynyttä aihetta nauroiko Jeesus.

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Kun pedagogiikka sattuu kiinnostamaan, niin on kysyttävä, että pysyivätkö liitutaulu ja muut havaintovälineet taustarekvisiittana, vai koskitko niihin puheesi aikana?

Teksti oli hyvä ja mitä ilmeisimmin myös itse esitys toimi!

-gs

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Kirjoitin tietysti rihvelitauluun poikien viestin: mummin peili hajosi. Poikien tavoin kävin taulua kurkistamassa, oliko äidin viestiä siihen tullut. Lopulta pyyhin sienellä kaikkien silmien edessä taulun tyhjäksi. Rihvelitaulu on pieni 30 x 40 cm, joten sitä on helppo käsitellä.