25.2.07

Paasto

Luettuani uusimman postin osoitteesta Gnothi seauton päätin itsekin hankkia tuon tilastointivempaimen sivulleni. Nyt se on asennettu. Asensin sen myös kotisivulleni höyhen. Liikenne ei sivuillani ole kovin vilkasta, mutta on mielenkiintoista nähdä, mitä kautta ihmiset ylipäätään löytävät sivuille.

Kirkossa on siirrytty paastonaikaan. Se ei tarkoita laihdutuskuuria. Joillekin tiettyjen ruoka-aineinen vähentäminen on tärkeä osa paastoa. Minä en ole koskaan sellaista harjoittanut. Olen kehnonlainen paastoaja muutenkin. Raamatun kirjoissa paasto on ennen kaikkea hengellistä ja moraalista heräämistä omaan itsekkyyteen, ahneuteen ja kovasydämisyyteen. Paastonaika kehottaa meitä tarkistamaan elämämme perusteita. Se on kutsu katumukseen ja uuden elämänsuunnan ottamiseen. Paastossa ihminen tajuaa oman syntisyytensä erityisesti syventyessään Jeesuksen kärsimykseen. Minun pahuuteni tähden Jeesuksen elämän loppu oli yhtä piinaa. Jumalan rakkaus minua ja kaikkia muitakin ihmisiä kohtaan ilmeni näin. Pahuuteni kärki osui Jumalan Poikaan. Voi olla, että ns. valistuneelle ihmiselle tässä ei ole mitään tolkkua. Uskon näkökulma on kuitenkin toinen. Siinä on elämää muuttava voima, joka saa ihmisen rintaansa lyöden sanomaan: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa - omasta syystäni, omasta syystäni, omasta suuresta syystäni.

4 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Laskurihan lähti pyörimään varsin vauhdikkaasti!

Tuota hengellistä näkökulmaa paastoon olen itsekin monesti pohtinut. Taisipa Nasaretin Mestarikin jotakin kriittistä sanoa ulkoisesti toisille alleviivattavasta itseään korostavasta paastosta...

-gs

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Tuon laskurin päälle ei tässä vaiheessa voi paljon lukea. Suurelta osalta kysymys on siitä, kun olen opetellut toimintoja käyttämään. Omat käynnit luultavasti kirjautuvat myös sinne. Se taas on vähän huono juttu.

Oikeassa olet Jeesuksen paasto-ohjeista. Se ei saa olla teatteria, vaan ihmisen sisäistä ja salaista matkaa lähemmäs Jumalaa.

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Jos bloggerin kautta tsekkaat postituksiasi niin ei kirjaudu mutta tietysti normaali sivulataus selaimen kautta kirjautuu.

Ainakin itselleni on ollut kiintoisinta tuo "my statistics / how do visitors come to my site" -kohta. Sieltä tekee välillä kiintoisia löytöjä.

-gs

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Juu. Olen huomannut kyseisen kohdan. Pieniä yllätyksiä tuleekin huomatessaan mistä ihmiset tänne pompahtelevat. Linkit toisten sivuille ovat aika tarpeellisia. Ne ovat usein väylä kulkijoille seilata eteenpäin. Niitä kannattaisi siksi harrastaa. Myös valokuva silloin sun tällöin olisi hyvä. En ole valokuvia paljon viime aikoina käyttänyt. Sinulla on aina uskollisesti jokin kiinnostava kuva täydentänyt kirjoitusta.