29.5.06

koti-isäilyä

Nyt on tyttö laitettu nukkumaan ja voi hetken hengähtää. Vaimo on ollut kesätöissä ja kotiin tultuaan sanoi puolileikillään tahtovansa kotiäidiksi. Olen ollut tänään koti-isänä ja ihmettelen kuinka kotiäidit ja koti-isät oikein kestävät sitä myllytystä.

Jos töissä tapaakin vaikeita asiakkaita, heidän kanssaan saa asiat ennen pitkää hoidettua. Lapsi ei päästä vapaalle, ennen kuin hän nukahtaa. Tiedän, että kaikki moralistit nyt nostavat sormeaan ja kauhistelevat: ei asiakassuhde ja suhde lapseen ole rinnastettavissa. Ei olekaan, mutta väsymys on. Ja niinhän monet kotiäidit valittavat miehillensä, että nämä eivät ymmärrä, kuinka raskasta lapsen kanssa on touhuta.

Kun tänään laitoin tyttöä päiväunille, arvatkaa olinko itse unen tarpeessa? Olimme molemmat kaksi tuntia täydessä horroksessa. Erona oli vain se, että tytöllä oli herätessä pää hiestä märkä ja minulla tukka muuten vain sekaisin.

3 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Dr Phil Showssa oli sitten mukava juttu kun mies ja nainen vaihtoivat päiväksi töitään. Mies oli kovasti vähätellyt vaimon töitä ja lastenhoitoa, mutta eipä vähätellyt enää, ja vaimokin tajusi miten raskas miehen duuni oli. Se oli mattojen ja lattioiden pesua koneellisesti, tosi monotonista. Molemmat olivat sen päivän jälkeen kovasti tyytyväisiä omiin töihinsä ja osasivat arvostaa toisiaan.

Tämä oli mukava postaus, Tuomo. Toivottavasti vaimokin luki sen.

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Kiitos Rita.
Vaimo oli tämän lukenut. Tuota Phil tohtoria on tullut joskus seurattua. Monet ongelmat ovat kovin amerikkalaisia, mutta Phil on hyvä keskustelemaan ja nostamaan esille asioita. Hän avaa oivaltavalla tavalla uusia näkökulmia ja tuo tervettä maalaisjärkeä ihmisten elämään. Minkäänsortin psykoanalyysia ei tietysti käydä vaan käytännön ongelmia ja kohtalaisen simppelisti ratkaistavissa olevia juttuja. Taidat tietää paremmin minkä koulukunnan edustaja hän on. Ratkaisukeskeistä ja kognitiivista vai mitä. Sano sinä.

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Niin on minulla tätä koti-isäilyä ollut toki paljon ennenkin. Ei se ihan uutta ole, mutta mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa sitä suuremmaksi kasvavat vaatimuksetkin.