17.5.06

Puujalkana Tuulikarissa

Olin tänään seurakuntamme leirikeskuksessa Eurajoen Kuivalahdella Tuulikarissa. Jos minulla olisi ollut digikamera mukana, voisin tähänkin liittää kauniin ja aurinkoisen merenrantamaiseman. Yöpakkasista huolimatta päivät ovat ihania ja kesäisiä.


Laitan kuitenkin vanhan kuvan tänne mukaan leirikeskuksesta.

Tämä eilen tekemäni blogi pääsi jo siellä pitämääni hartauteen mukaan. Meren rannalla kun oltiin, niin aihe sai olla merellinen. Puhuin heille siksi digitaalisesta merestä joka nykyään yhdistää ihmisiä niin kuin meret ennen yhdistivät eri kansoja. Meret olivat kauppiaiden käyttämiä valtateitä. Puhuin heille laivojen loki-kirjasta. Nykyään digitaalisella merellä pidetään web-blogeja.

Mutta varsinainen juttu oli blogini nimi puujalka. Elämän aalloissa ei yleensä kukaan selviä menettämättä jotakin. Kristitty eroaa muista ihmisistä siten, että hän tiedostaa olevansa synnin tähden rampa. Jokainen kristitty kulkee siksi ontuen.

Puujalkaan liittyy vielä yksi elämän lopulliseen kohtaloon liittyvä Jeesuksen sana. Mark 9:45 "Jos jalkasi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat jalat tallella heitetään helvettiin."
Jeesus muistuttaa meille elämän syvimmistä arvoista. Miten tahansa kolhimmekin itsemme elämässä, on silloinkin parempi menettää ajallisia etuuksiaan kuin iankaikkisia.

Ei kommentteja: