16.5.06

Vesipallon kopittelua

Hartaus isosviikkiksellä toukokuussa 2006

Teillä isosilla on opetusta jonkin verran takana ja leirit edessä. Edessä on isosena toimiminen. Nyt on hankittu siihen valmiuksia.

Tuleva tehtävä herättää mielessä kysymyksiä. Miten pystyn tehtävään? Tulenko leiriläisten kanssa toimeen vai tuleeko ongelmia? Hyväksytäänkö minut joukkoon? Osaanko vetää ryhmää? Onko minusta tehtävään?

Me opimme päivällä uuden leikin. Vedellä täytettyjä pieniä ilmapalloja heitettiin rajalta ja toiset ottivat sitä vastaan. Jos ilmapallo putosi se hajosi niin että jäi vain märkä läntti maahan. Isoseksi ryhtyminen tuntuu varmaan tällaiselta vesipallon ilmalennolta. Miten käy alastulo. Otetaanko minut vastaan vai hajoanko vesipallon tavoin. Hajoaako minun sisälläni jotakin? Säilynkö henkisesti ehjänä?

Olet vanhempi kuin rippikoululaiset. Se tuo sinulle tiettyä varmuutta. Sinulla on enemmän kokemusta elämässä. Mutta ikäero on kuitenkin pieni ja jollakulla toisella saattaa olla jo enemmän tietoa ja taitoja.

Kokemus ei tee sinusta isosta. Isoseksi sinut tekee ennen kaikkea Jeesuksen kutsu. 2000 vuotta sitten eli todella ihminen Jeesus maan päällä. Sieltä kaukaa kuuman maan keskeltä ulottuu katkeamaton ketju meidän aikaamme. Ihmiset ovat eläneet ja kuolleet uskossa tähän Jeesukseen. Se on muuttanut heidän elämänsä.

Jeesus antoi kuolleista ylösnoustuaan käskyn, jonka tekin tiedätte. Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Kastakaa heitä I. P. Ja P.H. nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea sitä, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.

Sinä olet osana tätä tehtävää ja kutsua. Olet rakentamassa omalta osaltasi kirkkoa. (kertomus kolmesta miehestä, jotka tekevät kaikki samaa työtä: tiilien kasaajasta, joka latoi tiiliä päälletysten ja laittoi laastia väliin; seinän rakentajasta, kirkon rakentajasta.)

Meistä usein tuntuu, että me olemme vain näitä tiiliä toisen päälle latovia ihmisiä. Mutta työllä on paljon suurempi mittakaava: me rakennamme kirkkoa. Syvin totuus on tuo kirkon rakentaminen. Siihen tehtävään teidät on kutsuttu.

Ei kommentteja: