24.5.06

Kirjoja kirjastosta vai kirjakaupasta

Seurakunnassamme oli tänään kirjamyyntinäyttely. Kuulun niihin ihmisiin, jotka viihtyvät kirjojen parissa. Mukavin harrastukseni opiskeluaikana Helsingissä oli kiertää antikvariaatteja. Täällä päin divareita ei ole. Parhaat divarit teologin kannalta on Helsingissä. Miksi kirjojen hinnat pitää olla niin kovat ja korkeat. Mielestäni 20 on sopiva hinta kirjasta kuin kirjasta. Yli kolmenkympin ja neljänkympin kirjat ovat ryöstöä. Näitä ryöstöhintaisia kirjoja on varsinkin teologisella alalla. Teologit tunnetusti tarvitsevat paljon kirjoja. He yleensä lukevat paljon ja hankkivat itselleen käsikirjaston. Ja kun täällä landella divareita ei ole, kirjat on hankittava pääasiassa uusina.Mutta ostappa sitten kirjoja tuohon neljänkympin hintaan.

On asialla hyväkin puolensa. Kirjan hankintaa joutuu harkitsemaan. Heräteostoksena sellaista ei juuri tee. Onko se kirjakauppiaan etu. Ei ole. Jos kirjat olisivat halvempia. Heräteostoksina tulisi ostettua paljon turhaakin kirjaa, jotka antikvariaattien kautta pääsisivät uudelleen kiertoon. Sellaisessa yhtälössä voittaisivat kaikki.

2 kommenttia:

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Hei! Olet ensimmäinen vierailija puujalan tanssiareenalla, joka on lähtenyt yhteiselle valssille. Kiitos siitä. Tulipa todisteuksi se, että kannatti liittyä blogilistaan. Tällainen toisilleen tuntemattomien kohtaaminen on aika jännä juttu.

Työssäni toki kohtaan paljonkin itselleni tuntemattomia ihmisiä, mutta tämä on hyvin erilaista. Kävin varsustamassa antikka.netin kirjamerkillä. Kiitos vinkistä.

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Kävin toki kurkistamassa blogiasi, mutta hämäännyin niiden neuleiden seassa niin paljon, että koin olevani väärässä paikassa. Ei siis niin, että vastustan mitään sellaista, vaan väärällä tarkoitin vain itselleni vierasta.